Omslag van het boek "Als Hitler valt" met portret van Helmuth James von Moltke

Vrijwilligers in Duits verzet

‘Als Hitler valt’ is de titel van een nieuw boek over Duitse vrijwilligers uit de jaren 1920 en 1930 die elkaar vonden in hun verzet tegen Hitler. Ze vormden de Kreisauer Kreis die een democratisch en Europees-gezind Duitsland voorbereidden voor wanneer Hitler eenmaal het veld zou hebben geruimd. Hun werk is van grote betekenis voor de Europeanen vandaag. De auteur, Marlouk Alders, is al vele jaren actief betrokken bij het behoud van het landgoed waar de bijeenkomsten van de Kreisauer Kreis plaatsvonden (Krzyzowa, nu in Polen). Er is nog geen ander Nederlandstalig boek over de Kreisauer Kreis.
Bestel dit unieke boek nu.

Als Hitler valt, Helmuth James von Moltke en de Kreisauer Kreis
Auteur: Marlouk Alders
Uitgever: Hoor! Geschiedenis, Rotterdam
ISBN: 9789082249880
Aantal pagina's: 84
Winkelprijs € 15,-.

Portret Feico Houweling

Mijn naam is Feico Houweling en ik verzorg deze cursus geschiedenis van Nederland en België. Ik heb een passie voor mensen en de ontwikkeling van onze geschiedenis. Ik vind het leuk om dat op een aantrekkelijke manier over te brengen. Het opbouwen van 27 uur Hoor! Geschiedenis heeft meer dan vier jaar geduurd. Maar het was de moeite waard en ik won er in 2011 een European Podcast Award mee.

Deze cursus geschiedenis heb ik kunnen realiseren met financiële steun van donateurs.

Ik ben docent geschiedenis aan diverse instellingen van de HOVO aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Tilburg. Daarnaast treed ik op als gastdocent en ben ik ook gastspreker bij bedrijven om een ruimer perspectief op de organisatie te bieden.

Mijn achtergrond is een combinatie van eigentijdse geschiedenis en scandinavistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Bekjk de persoonlijke website van Feico Houweling via deze link.

Zakelijke informatie:

Hoor! Geschiedenis is een initiatief van:
Feico Houweling
Ganzekruid 7
3068 RK Rotterdam
Tel.     06-3830 1008

KvK:    244 05 737
BTW:   NL0824.30.809.B02
IBAN:  NL96INGB0005904622 tnv Hoor Geschiedenis, Rotterdam
BIC:    INGBNL2A

Contactformulier